kobiety.net.pl

Nazwa: Hasło:
 
Jeśli nie masz jeszcze konta zarejestruj się
» Polityka cookie Kobiety.net.pl

Strona główna   Dom   Kariera   Rodzina   Styl   Zdrowie   Związki   Życie   Klub  

 
Szukaj

   





 
Ankieta
Czy kobiety w Polsce są dyskryminowane w pracy?





 
 

fot. BakłażanyWakacje to świetny czas, aby wprowadzić do naszej diety zdrowe produkty, a wraz z nimi zmienić nawyki żywieniowe. Dla tych, którzy nie odpowiadają za smakiem warzyw, przygotowaliśmy dwa przepisy, które pozwolą „odczarować” zielone dania. Oto zielone warzywa w smacznej odsłonie.
 
 
fot. GazpachoTo zupa idealna na upalne dni, a przy tym bardzo prosta do przygotowania. Gazpacho to rodzaj chłodnika wywodzącego się z Andaluzji. Oto nowa odsłona przepisu na tę pyszną zupę.
 
 
fot. Dorsz w cieście piwnymChmielowy trunek kojarzony jest głównie jako dodatek do kiełbasy i karkówki przyrządzanej na grillu. Piwo powoli zaczyna jednak wkraczać na salony – staje się ważnym składnikiem popularnych dań. Oto kilka podpowiedzi, jak wykorzystać piwo do przygotowania znanych potraw.
 
 
fot. Szaszłyki z krewetekSezon grillowy sprzyja przyrządzaniu różnych mięs na ruszcie. Prócz kiełbasy i karkówki warto poeksperymentować z innymi połączeniami smaków. Oto dwa przepisy na oryginalne potrawy - grillowany filet z ziemniakami oraz szaszłyki z krewetkami.
 
 
fot. Makaron ze szczawiowym pestoW maju rozpoczyna się sezon na szczaw. Ta roślina ceniona jest przede wszystkim z uwagi na bogactwo witamin C, A, jak i żelaza, wapnia i magnezu. W Polsce najczęściej wykorzystywana jest jako składnik zupy. Szczaw można jednak z powodzeniem wykorzystać w inny sposób.
 
 
fot. @ grill M.studio - Fotolia.comWiększość z nas lubi grillowane jedzenie. Majowy weekend to doskonała okazja, aby rozpocząć sezon na przyrządzanie potraw w ten sposób. Marka Mosso sprawdziła, jakie produkty najczęściej wybierają Polacy na grilla.
 
 
fot. FotoliaZdarza Wam się wiosną zatęsknić za daniem, które ma w sobie smaki i barwy innej pory roku - jesieni? Jeżeli tak, to penne z kurczakiem i grzybami w sosie śmietanowym będzie doskonałą propozycją potrawy inspirowanej lasem, a przy tym jednocześnie wiosennym powiewem.
 
 
© enrico113 - Fotolia.comHerbata to jeden z najbardziej lubianych przez Polaków napojów. Ilu rodaków, tyle też herbacianych preferencji - każdy z nas ma bowiem swoje upodobania odnośnie herbaty i rytuały z nią związane. Marka „Czas na Herbatę” sprawdziła, jaką herbatę lubimy i z jakich powodów.
 
 
fot. TarsmakZa kilka dni w gronie najbliższych zasiądziemy przy świątecznym stole do uroczystego śniadania. Tradycja nakazuje, aby wśród wielkanocnych potraw znalazły się jaja w różnorodnej postaci, ale też i aromatyczne wędliny i mięsa. Czego nie powinno zabraknąć na świątecznym stole?
 
 
fot. Pasztet z łososia i szpinaku. KnorrPasztet to jedna z potraw, po którą bardzo chętnie sięgamy w czasie świąt Wielkiejnocy. Obok jajek i żurku zajmuje on ważne miejsce na światecznym stole. Pasztet to potrawa prosta w przygotowaniu. Jak przygotować ten wielkanocny przysmak? Oto przepisy, które zadowolą zarówno wielbicieli jego tradycyjnej odmiany, jak tych, którzy szukają nowych smaków.
 
 
Strony: [1] [2] [3] [4] [5] [6] [7] [8] [9] [10] [11] [12] [13] [14] [15] następna »

 


 


 

Babà jest pochodną ciasta rosnącego na naturalnych drożdżach, typowego dla polskiej tradycji ludowej. Uważa się że odmiana ta została wprowadzona na życzenie Gerolamo Baby, osiemnastowiecznego króla Neapolu, który był wielkim wielbicielem słodkości. »