kobiety.net.pl

Nazwa: Hasło:
 
Jeśli nie masz jeszcze konta zarejestruj się
» Polityka cookie Kobiety.net.pl

Strona główna   Dom   Kariera   Rodzina   Styl   Zdrowie   Związki   Życie   Klub  

 
Szukaj

   





 
Ankieta
Czy kobiety w Polsce są dyskryminowane w pracy?





 
 

fot. BakłażanyWakacje to świetny czas, aby wprowadzić do naszej diety zdrowe produkty, a wraz z nimi zmienić nawyki żywieniowe. Dla tych, którzy nie odpowiadają za smakiem warzyw, przygotowaliśmy dwa przepisy, które pozwolą „odczarować” zielone dania. Oto zielone warzywa w smacznej odsłonie.
 
 
fot. GazpachoTo zupa idealna na upalne dni, a przy tym bardzo prosta do przygotowania. Gazpacho to rodzaj chłodnika wywodzącego się z Andaluzji. Oto nowa odsłona przepisu na tę pyszną zupę.
 
 
fot. Dorsz w cieście piwnymChmielowy trunek kojarzony jest głównie jako dodatek do kiełbasy i karkówki przyrządzanej na grillu. Piwo powoli zaczyna jednak wkraczać na salony – staje się ważnym składnikiem popularnych dań. Oto kilka podpowiedzi, jak wykorzystać piwo do przygotowania znanych potraw.
 
 
fot. Szaszłyki z krewetekSezon grillowy sprzyja przyrządzaniu różnych mięs na ruszcie. Prócz kiełbasy i karkówki warto poeksperymentować z innymi połączeniami smaków. Oto dwa przepisy na oryginalne potrawy - grillowany filet z ziemniakami oraz szaszłyki z krewetkami.
 
 
fot. Makaron ze szczawiowym pestoW maju rozpoczyna się sezon na szczaw. Ta roślina ceniona jest przede wszystkim z uwagi na bogactwo witamin C, A, jak i żelaza, wapnia i magnezu. W Polsce najczęściej wykorzystywana jest jako składnik zupy. Szczaw można jednak z powodzeniem wykorzystać w inny sposób.
 
 
fot. @ grill M.studio - Fotolia.comWiększość z nas lubi grillowane jedzenie. Majowy weekend to doskonała okazja, aby rozpocząć sezon na przyrządzanie potraw w ten sposób. Marka Mosso sprawdziła, jakie produkty najczęściej wybierają Polacy na grilla.
 
 
fot. FotoliaZdarza Wam się wiosną zatęsknić za daniem, które ma w sobie smaki i barwy innej pory roku - jesieni? Jeżeli tak, to penne z kurczakiem i grzybami w sosie śmietanowym będzie doskonałą propozycją potrawy inspirowanej lasem, a przy tym jednocześnie wiosennym powiewem.
 
 
© enrico113 - Fotolia.comHerbata to jeden z najbardziej lubianych przez Polaków napojów. Ilu rodaków, tyle też herbacianych preferencji - każdy z nas ma bowiem swoje upodobania odnośnie herbaty i rytuały z nią związane. Marka „Czas na Herbatę” sprawdziła, jaką herbatę lubimy i z jakich powodów.
 
 
fot. TarsmakZa kilka dni w gronie najbliższych zasiądziemy przy świątecznym stole do uroczystego śniadania. Tradycja nakazuje, aby wśród wielkanocnych potraw znalazły się jaja w różnorodnej postaci, ale też i aromatyczne wędliny i mięsa. Czego nie powinno zabraknąć na świątecznym stole?
 
 
fot. Pasztet z łososia i szpinaku. KnorrPasztet to jedna z potraw, po którą bardzo chętnie sięgamy w czasie świąt Wielkiejnocy. Obok jajek i żurku zajmuje on ważne miejsce na światecznym stole. Pasztet to potrawa prosta w przygotowaniu. Jak przygotować ten wielkanocny przysmak? Oto przepisy, które zadowolą zarówno wielbicieli jego tradycyjnej odmiany, jak tych, którzy szukają nowych smaków.
 
 
Strony: [1] [2] [3] [4] [5] [6] [7] [8] [9] [10] [11] [12] [13] [14] [15] następna »

 


 


 
Przepis dnia: Pavlova biała z kiwi

Uzależnia i powoduje, że ci którzy szukali dotąd zastosowania dla "nadmiarowych" białek, mają problem co zrobić z żółtkami.»