kobiety.net.pl

Nazwa: Hasło:
 
Jeśli nie masz jeszcze konta zarejestruj się
» Polityka cookie Kobiety.net.pl

Strona główna   Dom   Kariera   Rodzina   Styl   Zdrowie   Związki   Życie   Klub  

 
Szukaj

   





 
Ankieta
Czy kobiety w Polsce są dyskryminowane w pracy?





 
 

fot. BakallandHalloween cieszy się w Polsce coraz większą popularnością. W wielu domach w ten wieczór organizowane są tematyczne przyjęcia, pełne przekąsek i dekoracji z motywami: duchów, czarownic, nietoperzy i czarnych kotów. Oczywiście nie może zabraknąć najbardziej charakterystycznego symbolu, czyli podświetlonych świeczkami dyni. Sprawdź o czym należy pamiętać, by „najstraszniejszą" imprezę w roku zaliczyć do udanych i niezapomnianych.
 
 
© Elenathewise - Fotolia.comZanim rozpocznie się "sezon" jesienno – zimowych przeziębień, warto zadbać o wzmocnienie naszej odporności i przygotować się na nadejście niskich temperatur, deszczy i silnych wiatrów. Pomocne w tym mogą okazać się rośliny, które spotykamy podczas codziennych spacerów po parku czy lesie – dość pospolite, ale warte docenienia.
 
 
© Anyka - Fotolia.comWysoka temperatura, wilgotne powietrze i światło słoneczne to najwięksi wrogowie żywności. Latem często organizujemy pikniki i wypady za miasto, dlatego powinniśmy większą uwagę przywiązywać do sposobu przechowywania żywności, którą zamierzamy spożywać w parku czy nad wodą – przypominają organizatorzy programu „Śniadaniowa Klasa”.
 
 
fot. Woda Barleya, fot. NaturhouseWiatrak, przewiewne ubranie, chłodna kąpiel – to nie wszystko, co może nam przynieść ulgę podczas upałów. Jednym ze sposobów na radzenie sobie z wysokimi temperaturami jest odpowiednia dieta. Po jakie produkty warto sięgnąć, gdy żar leje się z nieba? Podpowiada dietetyk z Naturhouse.
 
 
fot. Szparagi z kurczakiem i makaronemSą bardzo niskokaloryczne, pożywne i zawierają błonnik pokarmowy. Szparagi, bo o nich mowa, to warzywa o bogactwie witamin i substancji odżywczych. Z każdym rokiem Polacy chętniej po nie sięgają, doceniając ich wyjątkowy smak. Oto prosty przepis na szparagi z kurczakiem i makaronem.
 
 
fot. GrillAmerykanie przyrządzają na grillu duże i soczyste kawałki mięsa, Chińczycy insekty i larwy owadów, a Brazylijczycy słodkie owoce. Jakie potrawy najchętniej przygotowujemy na grillu? O preferencjach smakowych Polaków i nie tylko opowiada Katarzyna Zadka, specjalista ds. żywienia programu edukacyjnego „Żyj smacznie i zdrowo”.
 
 
fot. Wiosenne kanapkiCzy niedzielne śniadanie może przywołać szybciej wiosnę? Oczywiście! Pierwsze symptomy najpiękniejszej pory roku mogą pojawić się przecież na naszych talerzach. Oto prosty przepis na zielone kanapki.
 
 
fot. Kuchnia włoska_pizzaW ostatnich latach zmieniło się podejście Polaków do gotowania i kulinariów. Obecnie to bardzo modne hobby, które zajmuje całe rodziny. Jak i co gotujemy? Jaką kuchnię cenimy najbardziej? Jakie są powody wzrostu zainteresowania kuchnią i gotowaniem?
 
 
fot. Tatar z łososia_indexfoodTatar kojarzy nam się najczęściej z potrawą przyrządzaną z surowego mięsa wołowego. Można go jednak przygotować również w wersji rybnej - z surowej bądź wędzonej ryby. Oto prosty przepis na tatar z łososia w licznym towarzystwie pomidorów.
 
 
fot. @ talerz_48743366_Andrey Kuzmin - Fotolia.comPolacy coraz chętniej gotują w domowym zaciszu, a do tego z większą starannością komponują codzienne posiłki. Sięgają po tradycyjną polską kuchnię, ale też szukają nowych smaków. O tym, co będzie modne na talerzu w 2016 roku, opowiada Piotr Ceranowicz, ekspert współpracujący z marką Lubella.
 
 
Strony: [1] [2] [3] [4] [5] [6] [7] [8] [9] [10] [11] [12] następna »

 


 


 
Przepis dnia: Pavlova biała z kiwi

Uzależnia i powoduje, że ci którzy szukali dotąd zastosowania dla "nadmiarowych" białek, mają problem co zrobić z żółtkami.»