kobiety.net.pl

Nazwa: Hasło:
 
Jeśli nie masz jeszcze konta zarejestruj się
» Polityka cookie Kobiety.net.pl

Strona główna   Dom   Kariera   Rodzina   Styl   Zdrowie   Związki   Życie   Klub  

 
Szukaj

   





 
Ankieta
Czy kobiety w Polsce są dyskryminowane w pracy?





 
 

Owoce morza. Jak przyrządzić we własnym domu?
2018/9/17 14:10:00

Grillowany homar z masłem czosnkowym

Czas przygotowania: 30 minut
Ilość porcji: 4 osoby
Stopień trudności: łatwe danie
Składniki:
- homar parzony, mrożony lub świeży - 1 sztuka
- miękkie masło - 4 łyżki
- natka pietruszki - 0,5 pęczka
- Sos sałatkowy czosnkowy Knorr - 1 opakowanie
- ząbki czosnku - 4 sztuki
- pieprz

Sposób przygotowania:
1. Homara przełóż z zamrażarki do lodówki i zostaw tam na noc. Gdy się rozmrozi, ostrym nożem przetnij skorupę wzdłuż, rozpoczynając od głowy. Oderwij szczypce.
2. Ze skorupy i szczypców wyjmij mięso. Odłóż zielone części z głowy, tak by zostało samo białe mięso. Dokładnie umyj skorupę, a następnie delikatnie wysusz ją ręcznikiem papierowym i poukładaj w niej kawałki mięsa.
3. Przygotuj masło ziołowo-czosnkowe. Obierz i zmiażdż ząbek czosnku, pietruszkę posiekaj drobno.
4. W miseczce wymieszaj miękkie masło, czosnek i natkę. Przypraw sosem sałatkowym Knorr i świeżo zmielonym pieprzem – w ten sposób danie zyska wyrazisty smak.
5. Homara umieść w naczyniu żaroodpornym i poukładaj na nim kawałeczki masła.
6. Zapiekaj przez około 10 minut w piekarniku z funkcją grilla, aż masło się roztopi, a mięso lekko przyrumieni. Gotowego homara podawaj z pieczywem lub grzankami oraz mieszanką sałat. Posyp świeżą natką.

Strony: [1] [2] [3] [4]

()


 
 

WyslijPowiadom znajomego DrukujWersja do druku LinkDodaj link Kanal RSSKanal RSS

Zainteresował Cię ten artykuł? Przeczytaj podobne. Kliknij i wybierz temat: dieta, homar, krewetki, kuchnia, mule, owoce morza


 


 


 
Przepis dnia: Pavlova biała z kiwi

Uzależnia i powoduje, że ci którzy szukali dotąd zastosowania dla "nadmiarowych" białek, mają problem co zrobić z żółtkami.»