kobiety.net.pl

Nazwa: Hasło:
 
Jeśli nie masz jeszcze konta zarejestruj się
» Polityka cookie Kobiety.net.pl

Strona główna   Dom   Kariera   Rodzina   Styl   Zdrowie   Związki   Życie   Klub  

 
Szukaj

   





 
Ankieta
Czy kobiety w Polsce są dyskryminowane w pracy?





 
 

Owoce morza. Jak przyrządzić we własnym domu?
2018/9/17 14:10:00


Grillowany homar z masłem czosnkowym

Czas przygotowania: 30 minut
Ilość porcji: 4 osoby
Stopień trudności: łatwe danie
Składniki:
- homar parzony, mrożony lub świeży - 1 sztuka
- miękkie masło - 4 łyżki
- natka pietruszki - 0,5 pęczka
- Sos sałatkowy czosnkowy Knorr - 1 opakowanie
- ząbki czosnku - 4 sztuki
- pieprz

Sposób przygotowania:
1. Homara przełóż z zamrażarki do lodówki i zostaw tam na noc. Gdy się rozmrozi, ostrym nożem przetnij skorupę wzdłuż, rozpoczynając od głowy. Oderwij szczypce.
2. Ze skorupy i szczypców wyjmij mięso. Odłóż zielone części z głowy, tak by zostało samo białe mięso. Dokładnie umyj skorupę, a następnie delikatnie wysusz ją ręcznikiem papierowym i poukładaj w niej kawałki mięsa.
3. Przygotuj masło ziołowo-czosnkowe. Obierz i zmiażdż ząbek czosnku, pietruszkę posiekaj drobno.
4. W miseczce wymieszaj miękkie masło, czosnek i natkę. Przypraw sosem sałatkowym Knorr i świeżo zmielonym pieprzem – w ten sposób danie zyska wyrazisty smak.
5. Homara umieść w naczyniu żaroodpornym i poukładaj na nim kawałeczki masła.
6. Zapiekaj przez około 10 minut w piekarniku z funkcją grilla, aż masło się roztopi, a mięso lekko przyrumieni. Gotowego homara podawaj z pieczywem lub grzankami oraz mieszanką sałat. Posyp świeżą natką.

Strony: [1] [2] [3] [4]

()


 
 

WyslijPowiadom znajomego DrukujWersja do druku LinkDodaj link Kanal RSSKanal RSS

Zainteresował Cię ten artykuł? Przeczytaj podobne. Kliknij i wybierz temat: dieta, homar, krewetki, kuchnia, mule, owoce morza


 


 


 

Babà jest pochodną ciasta rosnącego na naturalnych drożdżach, typowego dla polskiej tradycji ludowej. Uważa się że odmiana ta została wprowadzona na życzenie Gerolamo Baby, osiemnastowiecznego króla Neapolu, który był wielkim wielbicielem słodkości. »