kobiety.net.pl

Nazwa: Hasło:
 
Jeśli nie masz jeszcze konta zarejestruj się
» Polityka cookie Kobiety.net.pl

Strona główna   Dom   Kariera   Rodzina   Styl   Zdrowie   Związki   Życie   Klub  

 
Szukaj

   





 
Ankieta
Czy kobiety w Polsce są dyskryminowane w pracy?





 
 

Papryka faszerowana mięsem i makaronem
2018/8/11 23:20:00

To przepis dla miłośników papryki, którzy nie wyobrażają sobie wakacji bez przyrządzania dań z tego warzywa. Sierpień to doskonały czas na kulinarne eksperymenty z papryką w roli głównej.

Nasza propozycja na ciekawy obiad lub kolację to papryka faszerowana mięsem mielonym i makaronem w postaci ziarenek ryżu. Przepis został opracowany przez Roberta Muzyczkę – Szefa Kuchni Dworu Korona Karkonoszy.

Składniki:
fot. Międzybrodzki Makaron* Międzybrodzki Makaron ryż – 250 g
* Łopatka wieprzowa – 200 g
* Boczek wędzony – 200 g
* Cebula – 3 szt.
* Olej – 3 łyżki
* Masło – 1 łyżka
* Świeża, kolorowa papryka – 6 szt.
* Natka pietruszki – 1 pęczek
* Sól, pieprz (czarny i ziołowy)


Wykonanie:
1. Międzybrodzki Makaron gotujemy według zaleceń na opakowaniu.
2. Cebulę obieramy, kroimy w kostkę, a następnie lekko podsmażamy na oleju.
3. Dodajemy grubo zmielony boczek i łopatkę i dusimy przez chwilę na patelni razem z cebulą.
4. Następnie dodajemy przyprawy.
5. Ugotowany makaron dodajemy do mięsa.
6. Do farszu dodajemy jeszcze posiekaną natkę pietruszki oraz masło.
7. Całość dokładnie mieszamy i jeszcze przez chwilę smażymy.
8. Papryki dokładnie myjemy, wydrążamy z nich środki, napełniamy farszem, a następnie przykrywamy dekielkiem.
9. Całość pieczemy w temperaturze 160 stopni C przez około 45 minut.

Smacznego!


()


 
 

WyslijPowiadom znajomego DrukujWersja do druku LinkDodaj link Kanal RSSKanal RSS

Zainteresował Cię ten artykuł? Przeczytaj podobne. Kliknij i wybierz temat: kuchnia, makaron, mięso, papryka, przepis, warzywa


 


 


 

Babà jest pochodną ciasta rosnącego na naturalnych drożdżach, typowego dla polskiej tradycji ludowej. Uważa się że odmiana ta została wprowadzona na życzenie Gerolamo Baby, osiemnastowiecznego króla Neapolu, który był wielkim wielbicielem słodkości. »