kobiety.net.pl

Nazwa: Hasło:
 
Jeśli nie masz jeszcze konta zarejestruj się
» Polityka cookie Kobiety.net.pl

Strona główna   Dom   Kariera   Rodzina   Styl   Zdrowie   Związki   Życie   Klub  

 
Szukaj

   





 
Ankieta
Czy kobiety w Polsce są dyskryminowane w pracy?





 
 

Jarmuż w roli głównej
2015/8/7 12:40:00

Jarmuż świetnie sprawdza się również jako smażony dodatek do drugich dań. Można usmażyć go z cebulą na patelni i uczynić tę mieszankę bazą do sosu dla udek z kurczaka. Szczegółowy przepis poniżej:

Kurczak w sosie pomidorowym z jarmużem

Dla czterech osób
Czas przygotowania: 45 minut

fot. Kurczak w sosie pomidorowymSkładniki:
- 750 g udek z kurczaka
- Fix Spaghetti Bolognese extra ziołowe Knorr
- 3 łyżki margaryny
- 6 ząbków czosnku
- 0,5 kg jarmużu
- 400 g pomidorów z puszki
- 2 czerwone cebule

Sposób przygotowania:
1. Udka z kurczaka obtoczone w mące należy przyrumienić na 2 łyżkach margaryny rozpuszczonych w garnku na dużym ogniu.
2. Po wyjęciu kurczaka z garnka należy dodać do niego kolejną łyżkę margaryny i w tym tłuszczu usmażyć pokrojoną cebulę i jarmuż. Gdy to drugie warzywo zmięknie, należy dodać pomidory oraz Fix Spaghetti Bolognese extra ziołowe Knorr, aby sos był gęsty i jak najlepiej doprawiony. Całość zagotować.
3. Na koniec dodać zarumienione udka z kurczaka i gotować około pół godziny, aż mięso będzie miękkie.


Jarmuż będzie też idealną bazą dla sałatki. W takim wydaniu trzeba pamiętać o jego wcześniejszym zanurzeniu we wrzącej wodzie na 10 sekund, następnie wypłukaniu w zimnej wodzie i usunięciu zgrubiałych części. W bezmięsnej wersji znakomicie skomponuje się z typowo włoskimi smakami jak parmezan czy suszone pomidory.

Strony: [1] [2] [3] [4] następna »

()


 
 

WyslijPowiadom znajomego DrukujWersja do druku LinkDodaj link Kanal RSSKanal RSS

Zainteresował Cię ten artykuł? Przeczytaj podobne. Kliknij i wybierz temat: jarmuż, kuchnia, przepisy kulinarne, sałatka, zupa


 


 


 

Babà jest pochodną ciasta rosnącego na naturalnych drożdżach, typowego dla polskiej tradycji ludowej. Uważa się że odmiana ta została wprowadzona na życzenie Gerolamo Baby, osiemnastowiecznego króla Neapolu, który był wielkim wielbicielem słodkości. »