kobiety.net.pl

Nazwa: Hasło:
 
Jeśli nie masz jeszcze konta zarejestruj się
» Polityka cookie Kobiety.net.pl

Strona główna   Dom   Kariera   Rodzina   Styl   Zdrowie   Związki   Życie   Klub  

 
Szukaj

   





 
Ankieta
Czy kobiety w Polsce są dyskryminowane w pracy?





 
 

Spaghetti w roli głównej
2014/11/9 20:20:00

Spaghetti Napoli

Sos neapolitański to tradycyjna potrawa kuchni włoskiej. Sekret tego wspaniałego dania tkwi przede wszystkim w prostocie. Ważne także, aby nie zapomnieć o świeżych ziołach, które nadadzą daniu wspaniałego aromatu.
Czas przygotowania: 30 minut
Porcja dla 4 osób
fot. Spaghetti Napoli

Składniki:
Międzybrodzki Makaron spaghetti – 500 g
Pomidory z puszki – 2 op.
Cebula – 1 szt.
Czosnek – 1 ząbek
Oliwa z oliwek – 1 łyżka
Parmezan
Świeża bazylia i oregano
Sól, pieprz

Sposób przygotowania:
Makaron gotujemy według zaleceń na opakowaniu.
Na oliwie z oliwek podsmażamy cebulę i czosnek, a następnie dodajemy pomidory i gotujemy przez ok. 20 minut.
Dodajemy posiekaną bazylię, oregano oraz sól i pieprz – do smaku.
Podajemy z makaronem, całość posypujemy startym parmezanem.

Strony: [1] [2] [3] następna »

()


 
 

WyslijPowiadom znajomego DrukujWersja do druku LinkDodaj link Kanal RSSKanal RSS

Zainteresował Cię ten artykuł? Przeczytaj podobne. Kliknij i wybierz temat: kuchnia, kuchnia włoska, makaron, spaghetti


 


 


 

Babà jest pochodną ciasta rosnącego na naturalnych drożdżach, typowego dla polskiej tradycji ludowej. Uważa się że odmiana ta została wprowadzona na życzenie Gerolamo Baby, osiemnastowiecznego króla Neapolu, który był wielkim wielbicielem słodkości. »