kobiety.net.pl

Nazwa: Hasło:
 
Jeśli nie masz jeszcze konta zarejestruj się
» Polityka cookie Kobiety.net.pl

Strona główna   Dom   Kariera   Rodzina   Styl   Zdrowie   Związki   Życie   Klub  

 
Szukaj

   





 
Ankieta
Czy kobiety w Polsce są dyskryminowane w pracy?





 
 

Czas na jesienną zupę z dyni
2014/10/4 11:30:00

Dynia coraz częściej gości na naszych stołach. Polacy zaczynają doceniać smak i właściwości dyni, która bogata jest w minerały oraz witaminy. Na jej korzyść przemawia też to, że ma mało kalorii. Pierwsze dni października to świetny czas na to, by przyrządzić jesienną zupę z dyni z makaronem.

Składniki:

fot. Zupa dyniowa. Międzybrodzki MakaronMakaron Międzybrodzki nitki - 1 paczka
dynia - ok. 1 1/2 kg
cebula - 2 średnie szt.
kapary z zalewy - 1 łyżka
płatki chilli - 1/4 łyżeczki
olej - 3 łyżki
słodka śmietanka - 100ml
woda
sól do smaku

Wykonanie:


Makaron gotujemy w osolonej wodzie, następnie hartujemy w zimnej i odcedzamy.
Obieramy cebulę oraz dynię, kroimy w kostkę i podsmażamy na oleju na złoty kolor.
Całość podlewamy wodą, tak aby przykryła ona dynię.
Dodajemy płatki chilli, sól i gotujemy do miękkości, uważając przy tym aby dynia się nie rozgotowała.
Połowę zupy miksujemy ze słodką śmietanką i łączymy z pozostałą częścią dyni.
Na koniec dodajemy kapary, całość gotujemy.
Podajemy z makaronem.


()


 
 

WyslijPowiadom znajomego DrukujWersja do druku LinkDodaj link Kanal RSSKanal RSS

Zainteresował Cię ten artykuł? Przeczytaj podobne. Kliknij i wybierz temat: dynia, jesień


 


 


 
Przepis dnia: Pavlova biała z kiwi

Uzależnia i powoduje, że ci którzy szukali dotąd zastosowania dla "nadmiarowych" białek, mają problem co zrobić z żółtkami.»