kobiety.net.pl

Nazwa: Hasło:
 
Jeśli nie masz jeszcze konta zarejestruj się
» Polityka cookie Kobiety.net.pl

Strona główna   Dom   Kariera   Rodzina   Styl   Zdrowie   Związki   Życie   Klub  

 
Szukaj

   





 
Ankieta
Czy kobiety w Polsce są dyskryminowane w pracy?





 
 

Wiosna - czas na chrupiące sałatki
2019/4/11 22:20:00


Chrupiąca sałatka z awokado i suszoną żurawiną

Awokado początkowo było uprawiane jedynie w Meksyku – jeszcze w czasach azteckich. Dziś zielony owoc znajdziemy aż na pięciu kontynentach. Dlatego awokado jest składnikiem zarówno meksykańskiego guacamole, japońskiego sushi, ale także popularnych zwłaszcza w Stanach Zjednoczonych i w Europie zielonych smoothie. My proponujemy przepis na awokado z Chrupiącą sałatką, czyli prażonymi ziarnami od Bakalland, która dostarczy nam wielu witamin (A, E, C) i energii.

Składniki:
fot. Bakalland* 1 awokado
* 1 czerwona papryka
* 2 świeże pomidory
* 100 g Chrupiącej sałatki Bakalland
* 50 g żurawiny suszonej
* Szczypiorek
* 2 łyżeczki sezamu
Dressing:
* 5 łyżek oliwy z oliwek
* Sok wyciśnięty z połówki cytryny
* Sól

Obieramy awokado ze skórki, przekrawamy na pół i wyjmujemy pestkę. Kroimy w długie plastry. Myjemy pomidory. Kroimy w kostkę. Paprykę przecinamy na pół i wyjmujemy nasiona. Szatkujemy na drobne kawałki. Wszystkie składniki wykładamy na talerz. Przyrządzamy dressing. Oliwę mieszamy z sokiem z cytryny i solą. Polewamy sałatkę. Posypujemy szczypiorkiem, sezamem, żurawiną i Chrupiącą sałatką Bakalland.

Strony: [1] [2]

()


 
 

WyslijPowiadom znajomego DrukujWersja do druku LinkDodaj link Kanal RSSKanal RSS

Zainteresował Cię ten artykuł? Przeczytaj podobne. Kliknij i wybierz temat: kuchnia, przepisy, sałatka, sałatka waldorf, wiosna


 


 


 

Babà jest pochodną ciasta rosnącego na naturalnych drożdżach, typowego dla polskiej tradycji ludowej. Uważa się że odmiana ta została wprowadzona na życzenie Gerolamo Baby, osiemnastowiecznego króla Neapolu, który był wielkim wielbicielem słodkości. »