kobiety.net.pl

Nazwa: Hasło:
 
Jeśli nie masz jeszcze konta zarejestruj się
» Polityka cookie Kobiety.net.pl

Strona główna   Dom   Kariera   Rodzina   Styl   Zdrowie   Związki   Życie   Klub  

 
Szukaj

   





 
Ankieta
Czy kobiety w Polsce są dyskryminowane w pracy?





 
 

Wiosna - czas na chrupiące sałatki
2019/4/11 22:20:00



Chrupiąca sałatka z awokado i suszoną żurawiną

Awokado początkowo było uprawiane jedynie w Meksyku – jeszcze w czasach azteckich. Dziś zielony owoc znajdziemy aż na pięciu kontynentach. Dlatego awokado jest składnikiem zarówno meksykańskiego guacamole, japońskiego sushi, ale także popularnych zwłaszcza w Stanach Zjednoczonych i w Europie zielonych smoothie. My proponujemy przepis na awokado z Chrupiącą sałatką, czyli prażonymi ziarnami od Bakalland, która dostarczy nam wielu witamin (A, E, C) i energii.

Składniki:
fot. Bakalland* 1 awokado
* 1 czerwona papryka
* 2 świeże pomidory
* 100 g Chrupiącej sałatki Bakalland
* 50 g żurawiny suszonej
* Szczypiorek
* 2 łyżeczki sezamu
Dressing:
* 5 łyżek oliwy z oliwek
* Sok wyciśnięty z połówki cytryny
* Sól

Obieramy awokado ze skórki, przekrawamy na pół i wyjmujemy pestkę. Kroimy w długie plastry. Myjemy pomidory. Kroimy w kostkę. Paprykę przecinamy na pół i wyjmujemy nasiona. Szatkujemy na drobne kawałki. Wszystkie składniki wykładamy na talerz. Przyrządzamy dressing. Oliwę mieszamy z sokiem z cytryny i solą. Polewamy sałatkę. Posypujemy szczypiorkiem, sezamem, żurawiną i Chrupiącą sałatką Bakalland.

Strony: [1] [2]

()


 
 

WyslijPowiadom znajomego DrukujWersja do druku LinkDodaj link Kanal RSSKanal RSS

Zainteresował Cię ten artykuł? Przeczytaj podobne. Kliknij i wybierz temat: kuchnia, przepisy, sałatka, sałatka waldorf, wiosna


 


 


 
Przepis dnia: Pavlova biała z kiwi

Uzależnia i powoduje, że ci którzy szukali dotąd zastosowania dla "nadmiarowych" białek, mają problem co zrobić z żółtkami.»