kobiety.net.pl

Nazwa: Hasło:
 
Jeśli nie masz jeszcze konta zarejestruj się
» Polityka cookie Kobiety.net.pl

Strona główna   Dom   Kariera   Rodzina   Styl   Zdrowie   Związki   Życie   Klub  

 
Szukaj

   





 
Ankieta
Czy kobiety w Polsce są dyskryminowane w pracy?





 
 

Kiełki - witaminowa bomba dla zdrowia
2014/6/30 22:10:00

Jak ugryźć kiełki? - najlepsze przepisy

Kucharze Knorr spytani o swoje preferencje dotyczące kiełków, twierdzą zgodnie, że najczęściej używają ich podczas przyrządzania sałatek. Kiełki nadają sałatce bardziej wyrazistego smaku, świetnie komponują się z warzywami i stanowią tajemniczy dodatek, który wzbudza zainteresowanie i ciekawość domowników oraz gości.

Sałata, sałata, kiełki, sałata

fot. Sałatka francuska. KnorrPierwsza propozycja przepisu od szefów kuchni Knorr to barwne połączenie warzyw, przede wszystkim mieszanki sałat, jajek, makaronu i oczywiście kiełków. Poniżej przepis na Sałatkę francuską.

Ilość porcji: 4
Czas przygotowania: 15 minut
Stopień trudności: łatwe
Składniki:
- 1 opakowanie Sosu sałatkowego francuskiego Knorr,
- 300 g makaronu typu świderki,
- 12 czarnych oliwek,
- 300 g mieszanki sałat,
- 10 pomidorków cherry,
- 2 jajka,
- 1 łyżka kaparów,
- 4 łyżki oliwy,
- małe opakowanie kiełków.

Przygotowanie:
1. Sałaty umyj, podziel na mniejsze kawałki, osusz ręcznikiem papierowym. Pomidory pokrój na cząstki, oliwki na połówki.
2. Jajka ugotuj na twardo, makaron gotuj do miękkości.
3. Sos sałatkowy Knorr połącz z oliwą i dwiema łyżkami wody, aby stworzyć aromatyczny sos. Dokładnie wymieszaj.
4. Makaron odcedź, dodaj sos sałatkowy, pomidorki, oliwki, kapary i listki sałaty. Wszystko wymieszaj. Sałatkę wyłóż do salaterki, udekoruj ćwiartkami jajka i kiełkami.
Piotr Murawski, kucharz Knorr, poleca dodać do sałatki również anchois - co uczyni sałatkę bardziej wykwintną w smaku.

Strony: [1] [2] [3] [4] następna »

()


 
 

WyslijPowiadom znajomego DrukujWersja do druku LinkDodaj link Kanal RSSKanal RSS

Zainteresował Cię ten artykuł? Przeczytaj podobne. Kliknij i wybierz temat: kiełki, sałata, sałatka, zdrowie


 


 


 

Babà jest pochodną ciasta rosnącego na naturalnych drożdżach, typowego dla polskiej tradycji ludowej. Uważa się że odmiana ta została wprowadzona na życzenie Gerolamo Baby, osiemnastowiecznego króla Neapolu, który był wielkim wielbicielem słodkości. »