kobiety.net.pl

Nazwa: Hasło:
 
Jeśli nie masz jeszcze konta zarejestruj się
» Polityka cookie Kobiety.net.pl

Strona główna   Dom   Kariera   Rodzina   Styl   Zdrowie   Związki   Życie   Klub  

 
Szukaj

   





 
Ankieta
Czy kobiety w Polsce są dyskryminowane w pracy?





 
 

Zupa szparagowa z makaronem
2015/7/21 14:10:00

Szparagi to skarbnica składników odżywczych - minerałów i witamin. Zwykle najlepiej smakują gotowane na parze lub wodzie, ale można z nich przygotować też inne potrawy, np. zupę. Proponujemy prosty przepis na zupę ze szparagów z makaronem.

Tym niezwykłym pomysłem możemy zaskoczyć naszych gości, zadbać by ich podniebienia oszalały i na długo zapamiętały tę charakterystyczną kompozycję smaków.

Składniki:
fot. Międzybrodzki Makaron - zupa szparagowa• Międzybrodzki Makaron krajanka – 250 g
• wiązka białych szparagów
• woda - 0,75 l
• sos sojowy - 1 łyżeczka
• śmietanka słodka 18% -100 ml
• śmietana kwaśna 18% - 100 ml
• masło - 1 łyżka
• mąka - 1 łyżeczka
• sól, cukier, biały pieprz do smaku

Wykonanie:

1. Międzybrodzki Makaron gotujemy według zaleceń na opakowaniu.
2. Szparagi obieramy, kroimy na pół i gotujemy do miękkości w osolonej wodzie z dodatkiem cukru. Części z główką wyciągamy, a dolne części miksujemy z wodą, w której się gotowały.
3. Przecieramy przez sito, aby pozbyć się łyk, dodajemy sos sojowy, biały pieprz do smaku i masło.
4. Obie śmietany łączymy z mąką, hartujemy niewielką ilością zupy i wszystko łączymy.
5. Na koniec dodajemy szparagi z główką i makaron.

Smacznego!
Przepis przygotował: Szef Kuchni Dworu Korona Karkonoszy Robert Muzyczka


()


 
 

WyslijPowiadom znajomego DrukujWersja do druku LinkDodaj link Kanal RSSKanal RSS

Zainteresował Cię ten artykuł? Przeczytaj podobne. Kliknij i wybierz temat: kuchnia, makaron, szparagi, zupa